СУРИШТИРУВ ВА ДАСТЛАБКИ ТЕРГОВ БОСҚИЧИДА ТЕРГОВГА ТЕГИШЛИЛИК ИНСТИТУТИНИНГ ҚЎЛЛАШ АСОСЛАРИ ВА ПРОЦЕССУАЛ ТАРТИБИ - МУРОДОВ, Бахтиёржон; Темур, Байжанов (Journal of Research and Development, 2024)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси жиноят-процессуал қонунчилигига биноан суриштирув ва дастлабки тергов босқичида терговга тегишлилик институтининг қўллаш асослари ва процессуал тартиби таҳлил қилинган. Шу билан бирга, бир қатор миллий ва хорижий мамлакатлар мутахассисларининг бу борадаги фикрлари ўрганилган. Шунингдек суриштирув ва дастлабки тергов босқичида терговга тегишлилик институтининг қўллаш асослари таҳлил қилиниб, амалиётдаги муаммолар тадқиқ қилинган ҳолда илмий асосланган таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.