O‘ZBEKISTONDA ZAMONAVIY MEHNAT BOZORI SHAKLLANISHIDA BANDLIK DARAJASI VA SIFATLI TA’LIM TIZIMINING AHAMIYATI - O‘RALOVA , Nodirabegim (Journal of Research and Development, 2024)
Mazkur tezisda mamlakatimizda aholi bandligi sohasida davlat siyosati qay darajada muhim va dolzarb ekanligi, mehnatga layoqatli aholini ish bilan ta’minlash masalalari, ish beruvchi korxona va tashkilotlar uchun yangi ish o‘rinlari yaratish masalalari haqidagi mulohazalar, takliflar va Xalqaro tajribalar haqida ma’lumot beriladi.