MILLIY VA AN’ANAVIY TARBIYA TIZIMINING ZAMONAVIY TA’LIMGA INTEGRATSIYASI - JO‘RAYEV , Sardor (Journal of Research and Development, 2025)
Zamonaviy ta’lim tizimi globallashuv jarayonida turli yondashuvlarni o‘zida mujassam etayotgan bo‘lsa-da, milliy va an’anaviy tarbiya qadriyatlarining saqlanishi va ta’lim jarayoniga integratsiya qilinishi muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada milliy va an’anaviy tarbiya tizimining zamonaviy ta’limga uyg‘unlashtirilishi, uning afzalliklari, metodik asoslari hamda ta’lim jarayonida milliy o‘ziga xoslikni saqlash imkoniyatlari tahlil etiladi. An’anaviy tarbiyaning zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan uyg‘unlashuvi yosh avlodning intellektual, axloqiy va ma’naviy rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ham muhokama qilinadi.