KIMYO FANINI OʻQITISHDA RIVOJLANTIRUVCHI TAʼLIM TEXNOLOGIYALARI - OʻRINOVA , Ozodaxon; ABDULLAYEVA, Mavsumaxon; ODILOV, Komronbek (Journal of Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada kimyo fanini o‘qitishda rivojlantiruvchi ta’lim texnologiyalarining samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar va innovatsion vositalar yordamida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga urg‘u qaratiladi. Rivojlantiruvchi ta’lim texnologiyalari kimyo fanini o‘rganish jarayonida o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, ularning ijodiy va analitik tafakkurini shakllantirishga xizmat qiladi. Maqolada tajribalar, amaliy misollar va ilg‘or metodikalar asosida kimyo ta’limining samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.