ТРАНСПОРТ ВОСИТАЛАРИ ҲАРАКАТИ ЁКИ УЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ ХАВФСИЗЛИГИ ҚОИДАЛАРИНИ БУЗИШ УЧУН ЖАВОБГАРЛИК БЕЛГИЛАНИШИНИНГ ИЖТИМОИЙ ЗАРУРАТИ - РАШИДОВ, Шавкатбек (Journal of Research and Development, 2024)
Ушбу мақолада транспорт воситалари ҳаракати ёки улардан фойдаланиш хавфсизлиги қоидаларини бузиш учун жавобгарлик белгиланишининг ижтимоий зарурати ёритилган. Шунингдек транспорт воситалари ҳаракати ёки улардан фойдаланиш хавфсизлиги қоидаларини бузиш жинояти учун жавобгарликни ривожланиш тарихи, юридик таҳлили, халқаро қонунчилик, келгусида учраши мумкин бўлган ҳолатлар ҳамда статистик маълумотлар таҳлил қилинган. Мақолада транспорт воситалари ҳаракати ёки улардан фойдаланиш хавфсизлиги қоидаларини бузиш учун жавобгарликни такомиллаштириш юзасидан таклиф ва тавсиялар илгари сурилган.