ИШНИ СУДГА ҚАДАР ЮРИТИШДА ГУМОН ҚИЛИНУВЧИ ВА АЙБЛАНУВЧИНИНГ ҲУҚУҚЛАРИ, ЭРКИНЛИКЛАРИ ҲАМДА ҚОНУНИЙ МАНФАААТЛАРИНИ КАФОЛАТЛАШГА ҚАРАТИЛГАН ХАЛҚАРО-ҲУҚУҚИЙ МЕЪЁРЛАР - АМАНОВ , Азамат (Journal of Research and Development, 2024)
Мақолада ишни судга қадар юритишда гумон қилинувчи ва айбланувчининг ҳуқуқлари, эркинликлари ҳамда қонуний манфааатларини кафолатлашга қаратилган халқаро-ҳуқуқий меъёрлар, гумон қилинувчи ва айбланувчини Ўзбекистон Республикасининг Жиноят-процессуал кодексида назарда тутилган ҳуқуқлари, миллий қонунчилик ва халқаро-ҳуқуқий меъёрлар таҳлил қилинган. Шу билан бирга, бир қатор миллий ва хорижий мамлакатлар мутахассисларининг бу борадаги фикрлари ўрганилган. Шунингдек халқаро-ҳуқуқий меъёрлардан келиб чиқиб, Ўзбекистон Республикасининг Жиноят-процессуал кодексига имплеметация қилиш юзасидан таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.