PEDAGOG KOMPETENTLIGINI OSHIRISHDAGI AMALIY YONDASHUVLAR - AXMEDOV, Marifjon (Journal of Research and Development, 2024)
Har bir jamiyatning rivojlanishida ta’lim tizimining rivojlanishi eng muhim rol o‘ynaydi. Shunday ekan, rivojlangan jamiyat qurish yo‘lidagi pedagoglarning sa’y harakatlari ham ta’lim tizimining samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Mazkur maqolada ta’lim jarayonini tashkil etishda o‘qituvchi kompetentligi, shu jumladan, o‘qituvchi kasbiy kompetentliligini baholash ko‘rsatkichlari, o‘qituvchi o‘zini tuta bilish, barcha munosabatlarida ta’lim oluvchi shaxsiga xos xatti-harakatlarni namoyon etishga yo‘naltirish kabi masalalar yoritilgan.