OILAVIY RUHIY ZOʻRIQISH HOLATLARIDA PSIXOLOGIK XIZMATNI TASHKIL ETISH YO‘NALISHLARI - BILOLOVA, Zamira; ALLABERGANOVA, Nargiza (Journal of Pedagogical and Psychological Studies, 2024)
Maqolada oilaviy ruhiy zoʻriqish (stress) muammosini hal qilishning nazariy yondashuvlari va oiladagi stress holatlarida psixologik xizmatni tashkil etish yo‘nalishlari tahlili berilgan bo‘lib, maʼlumotlardan oila masalalari bilan shug‘ullanuvchi va oilalarga psixologik xizmat ko‘rsatuvchi amaliy psixologlar, mahalla mutaxassislari, psixolog kasbiy faoliyatini shakllantirish yuzasidan seminar-treninglar tashkil etuvchi trenerlar hamda oila psixologiyasi, ijtimoiy psixologiya va shaxs psixologiyasi fanlaridan darsliklar tayyorlashda, psixologik lugʻatlarni takomillashtirishda foydalanish mumkinligi bilan belgilanadi.