O‘SMIRLARDA INSON HUQUQLARI TO‘G‘RISIDAGI PSIXOLOGIK G‘OYALARINI RIVOJLANTIRISH - QODIROV, Obid (Journal of Pedagogical and Psychological Studies, 2023)
Ushbu maqolada o‘smirlarda jinoyat rivojlanishini oldini olishda inson huquqlari to‘g‘risidagi psixologik g‘oyalarini rivojlantirishning psixologik masalalari yoritilgan. O‘zbekistonda inson huquqlarini rag‘batlantirish, ularga amal qilish va ularni himoya qilish masalalariga davlat siyosatining hamda xalqaro sheriklar bilan o‘zaro aloqalarning ustuvor mezonlaridan biri sifatida qaraladi. Inson jamyatda o‘sib ulg‘ayadi, shaxs sifatida shakllanishi va faoliyat ko‘rsatishi haqida kengroq yoritib berilgan.