SINF SOATLARI, BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHI RIVOJLANISHIGA TAʼSIR KOʻRSATISH JARAYONI SIFATIDA - TULEGENOVA, Dilfuza (Journal of Pedagogical and Psychological Studies, 2024)
Maqolada maktab o‘quvchilarini shakllantirish jarayonida sinfning roli ochib berilgan. Sinf soatlarini ajratish mumkin bo‘lgan turli modellar, funktsiyalar, muammolarni ajratib ko‘rsatishadi va sinf soatlari shakllarini tavsiflangan. Hozirgi vaqtda bolani ta’lim obyekti sifatida emas, balki ta’lim subyekti sifatida ko‘rib chiqadigan bolani ta’lim va tarbiyalashda yangi yondashuvni shakllantirishga, o‘z-o‘zini anglashi uchun sharoit va kafolatlarni yaratishga urinishlar mavjud. O‘qituvchilarga axloqiy qadriyatlar masalalari bo‘yicha talabalar bilan suhbatlar o‘tkazishga imkon beradigan turli mavzularda sinf soatlarini o‘tkazish taqozo etmoqda.