TALABALAR MUSTAQIL TA’LIMINI SHAKLLANTIRISHNING MUHIM PEDAGOGIK OMILLARI - BOBOMURODOVA, Latofat (Journal of Pedagogical and Psychological Studies, 2023)
Maqolada talabalar kasbiy tayyorgarligini rivojlantirishda mustaqil ta’limni tashkil etishning mazmun-mohiyati va hozirgi kundagi muammolari hamda istiqbollari, ya’ni oliy ta’lim bilan qamrov darajasini oshirish, xalqaro standartlar asosida yuqori malakali, kreativ va tizimli fikrlaydigan, mustaqil qaror qabul qila oladigan kadrlar tayyorlash haqida fikr yuritilgan. Ta’lim sifati va samaradorligini oshirishda o‘qitishning zamonaviy usullari, shakl va vositalari, o‘yin texnologiyalari, muammoli o‘qitish, xususan, mustaqil ta’limning noan’anaviy metodlari muhim o‘rin tutishi haqida keng yoritilgan.