MA’RIFATLI YOSHLARNI TARBIYALASHNING HUQUQIY-FALSAFIY HAMDA PSIXOLOGIK TALQINI - RAXMATOV, Faxriddin (Journal of Pedagogical and Psychological Studies, 2023)
Maqolada yoshlarda huquqiy bilimlarini ortirishning falsafiy hamda psixologik talqini o‘rganilgan. Ilmiy manbalar tahliliga ko‘ra huquqiy savodxonlik masalasini shaxsning ontogenetik taraqqiyot bosqichida shaxsning taraqqiyot bosqichlariga ko‘ra tadqiq etishga zarurat tug‘ildi. Huquqiy bilimlarni shaxs tomonidan o‘zlashtirishning muhim shartlaridan biri – fanga oid tushunchalarning shakllanganligi va ularning kundalik amaliyotda qo‘llash ko‘nikmalariga egaligi bilan tavsiflanishidir.