O‘ZBEKISTON PSIXOLOGIYASIDA OILAVIY MUNOSABATLAR MUAMMOLARINING O‘RGANILISHI - XUDOYQULOVA, Shoira; YAZIYEV , Erkin (Journal of Pedagogical and Psychological Studies, 2023)
Maqolada mamlakatimiz psixologiyasi fanida oilaviy munosabatlar muammolarining o‘rganilishi tahlil qilingan. Unda yurtimiz psixologlarining oila va nikoh masalalari, jumladan oilada er-xotin munosabatlari, unda tenglik, hamjihatlik va o‘zaro hurmat hissini yuzaga keltirish, yoshlarni oilaviy munosabatlarga tayyorlash, nikoh oldi omillari va boshqalar to‘g‘risida ilmiy qarashlari yoritib berilgan.