MAKTABGACHA YOSHIDAGI BOLALAR TA’LIMINI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION TEXNOLOGIYALARI - MAMADIYEVA, Shoxsanamxon (Journal of Pedagogical and Psychological Studies, 2023)
Yangicha ijtimoiy sharoitda maktabgacha yoshidagi bolalar ta’limini rivojlantirishning hozirgi bosqichida asosiy e’tibor bolaning shaxsiyatini har tomonlama rivojlantirishga qaratilishi kerak bo‘ladi. Bunda qiziquvchanlik, maqsadlilik, mustaqillik, mas’uliyat, ijodkorlik, yosh avlodning muvaffaqiyatli ijtimoiylashuvini ta’minlanish orqali jamiyat va davlatlarning raqobatbardoshligini ta’minlashga erishiladi. Mazkur maqolada yangicha ijtimoiy sharoitda maktabgacha yoshidagi bolalar ta’limini rivojlantirishning hozirgi bosqichida asosiy e’tibor innovatsion texnologiyalar va ularni tashkil etish samaradorligini oshirish muammolari hamda ularga qaratilgan echimlar yoritilgan.