ДAВЛAТ ХАРИДЛАРИНИНГ ТAШКИЛИЙ, ҲУҚУҚИЙ ҲAМДA НAЗAPИЙ AСOСЛAPИ - ФАХРИДИНОВ, Зафаржон (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Мазкур мақолада давлат харидларининг келиб чиқиши, иқтисодий муносабатларда намоён бўлиши, давлат харидлари бўйича хорижий ва маҳаллий олим ва мутахасисларнинг қарашлари ҳамда давлат харидларининг замонавий иқтисодиётдаги моҳияти ва аҳамияти, ҳуқуқий асослари ёритилган. Шунингдек, давлат харидларини ташкиллаштириш принциплари жумладан, халқаро ташкилотларнинг самарали давлат харидларини ташкил этиш борасидаги тавсиялари қайд этилган.