МАРКАЗИЙ ОСИЁДАГИ МИНТАҚАВИЙХАВФСИЗЛИК ВА ҲАМКОРЛИКДА ЎЗБЕКИСТОН ЎРНИ - ХАЙДАРАЛИЕВ , Шухрат (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Демократик ривожланиш йўлини танлаган ҳар қандай жамиятда иқтисодий, ижтимоий, маданий-маънавий асосларни такомиллаштириш билан бир равишда сиёсий жараёнларни ҳам юқори босқичга кўтариш талаби етакчилик қилади. Ушбу мақолада Ўзбекистоннинг қўшни давлатлар билан яхши қўшнилик, дўстона, ўзаро манфаатли муносабатларни мустаҳкамлаш сиёсати савдо-иқтисодий, кооперация, инвестициявий ҳамкорликни, шунингдек, минтақа мамлакатлари ўртасида транспорт логистикаси соҳасидаги алоқалари тадқиқ этилган.