ЖАМОАТЧИЛИК БИЛАН АЛОҚА ЖАРАЁНЛАРИНИНГ ВИРТУАЛЛАШУВ ХУСУСИЯТЛАРИ - ДЕХКАНОВ , Наримон (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Халқ, жамоатчилик билан билан мустаҳкам алоқани йўлга қўйиш, сўзда эмас амалда халқ, оддий фуқаро ҳаёти, ташвишлари, орзу умидлари билан реал, мақсадли ва манзилли алоқа ўрнатиш давлат сиёсатининг устувор йўналишига айланди. Бу – жамият сиёсий тизимининг ҳам такомиллашиб бораётганлигидан, ҳақиқий демократия принципларининг ҳаётда қарор топиб, мустаҳкамланиб бораётганлигидан далолатдир. Тадқиқотимизнинг ушбу якунловчи параграфида жамият ҳаётида юз бераётган улкан ўзгаришлар, янгиланишлар тажрибасидан келиб чиқиб, муҳим ижтимоий ҳодиса – жамоатчилик билан алоқа жараёнларининг ахборот-коммуникациялар ривожланишини ҳозирги босқичида виртуаллашув ҳусусиятлари, “Электрон ҳукумат” институтининг қарор топиши ҳодисасининг стратегик вазифа – сиёсий модернизация билан узвий боғлиқлиги, уни объектив равишда ахборот виртуаллашуви билан ўзаро алоқадорлиги хусусида тўхталамиз.