ТУРКИСТОНДА РОССИЯ ИМПЕРИЯСИ МУСТАМЛАКАСИ ДАВРИДА ОЛИБ БОРИЛГАН ГЕОГРАФИК ТАДҚИҚОТЛАР - ДЕҲҚОНОВ , Анвар (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Мазкур мақолада Туркистонда Россия империясининг мастамлакаси даврида ўлкани ўрганиш учун олиб борилган географик тадқиқотлар мақсади, йўналишлари ва натижалари ҳақидаги маълумотлар жамланган ҳамда таҳлил қилинган. Шунингдек, хорижлик тадқиқотчиларнинг ҳам рус экспедициялари ҳақидаги фикрлари келтирилган. Россия география жамияти ҳамда мазкур жамиятнинг Туркистон бўлими томонидан олиб борилган экспедициялар мақоланинг объекти сифатида олинган бўлиб, П. Семёнов, Н.М. Пржевальский, М.В. Певцов, А.Ф. Миддендорф каби ва бошқа сайёҳ-тадқиқотчиларнинг илмий ишлари натижалари кенгроқ таҳлил қилинган.