OʻRTA OSIYODA RUS PRAVOSLAV CHERKOVINING MISSIONERLIK FAOLIYATI TASHKIL ETILISHI. PRAVOSLAVLIKNING O’RTA OSIYODAGI TARIXIY DAVRLARI - Dilshod, ABDUVOHIDOV (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Maqola O’rta Osiyoda rus pravoslav cherkovining missionerlik faoliyati tarixiga bag’ishlangan. Muallif ilmiy materiallar asosida rus pravoslav cherkovining Markaziy Osiyodagi missionerlik faoliyatining vujudga kelishi, vazifalari, tashkiliy xususiyatlari va oqibatlarini tavsiflaydi. Shuningdek o’lkada rus pravoslav cherkovi faoliyatining davrlari to’g’risida umumiy va qisqacha ma’lumotlar keltirib o’tgan.