ЗАХИРА КАДРЛАРНИ ТАЙЁРЛАШНИНГ ИЛМИЙ – НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ - МАРДОНОВА, Гавҳар; АБЛЯКИМОВА, Рефиде (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Ушбу мақолада захира кадрларни тайёрлашнинг илмий назарий асослари батафсил келтирилган бўлиб, бунда асосан олимларнинг кадрлар захирасига берилган таърифлари, маҳаллий ўз ўзини бошқариш органлари, давлат ҳокимияти ҳамда таълим соҳасида кадрлар захираси ҳақида сўз юритилади. Яна ушбу мақолада кадрлар захирасини шакллантириш тамойиллари ва вазифалари ўрин олган.