ОТА-ОНАЛАР ВА УЛАРНИНГ ЎРНИНИ БОСУВЧИ ШАХСЛАРНИНГ ВОЯГА ЕТМАГАН ФАРЗАНДЛАРИНИНГ ОЛДИДАГИ БУРЧЛАРИ - ИСАЕВА, Дилноза (Journal of Fundamental Studies, 2025)
Ота-оналар ва уларнинг ўрнини босувчи шахслар ўз фарзандларини вояга етгунига қадар боқиши, уларнинг тарбияси, таълим олиши, соғлом, тўлақонли ва ҳар томонлама камол топиши хусусида ғамхўрлик қилишга мажбурдирлар. Давлат ва жамият етим болаларни ҳамда ота-онасининг васийлигидан маҳрум бўлган болаларни боқишни, тарбиялашни, уларнинг таълим олишини, соғлом, тўлақонли ва ҳар томонлама камол топишини таъминлайди, шу мақсадда хайрия фаолиятини рағбатлантиради.