TIJORAT BANKLARINING QIMMATLI QOG‘OZLAR PORTFELINI BOSHQARISHNING DOLZARB MASALALARI - ALIMOV, Baxodir (Journal of Fundamental Studies, 2025)
Tijorat banklarining qimmatli qog‘ozlar portfelini boshqarishni takomillashtirish ularning likvidliligi va moliyaviy barqarorligini ta'minlashning zaruriy sharti hisoblanadi. Jumladan, Hukumatning qimmatli qog‘ozlariga qilingan investitsiyalar tijorat banklari uchun yuqori likvidli aktiv hisoblanadi va banklarni “Nostro” vakillik hisobraqamlarida ortiqcha pul mablag‘larini saqlab turish zaruriyatidan xalos qiladi. Maqolada O‘zbekiston tijorat banklarining qimmatli qog‘ozlar portfelini boshqarishning amaldagi holatiga baho berilgan va portfelni boshqarishni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy takliflar ishlab chiqilgan.