МАЪМУРИЙ СУД ИШЛАРИНИ ЮРИТИШДА СУДЛОВГА ТЕГИШЛИЛИК ТУРЛАРИНИНГ АЙРИМ ЖИҲАТЛАРИ - РАЖАБОВ, Шоҳруҳ (Journal of Fundamental Studies, 2025)
Мақолада маъмурий суд ишларини юритишда судловга тегишлилик турлари, турдош, ҳудудий тегишлилик масалалари илмий назарий жиҳатдан таҳлил этилиб, унинг ўзига хос жиҳатлари, уларнинг ҳуқуқий асослари ва амалиёт билан узвий боғлиқлиги бошқа ҳуқуқ соҳалари билан қиёсий таҳлил асосида ўрганилган. Шунингдек, судловга тегишлилик турларининг маъмурий суд ишларини юритишдаги аҳамияти, уларнинг халқаро тажриба ва Ўзбекистон қонунчилигидаги акс эттирилишига эътибор қаратилиб, олимларнинг тадқиқотлари билан ўзаро баҳс-мунозарага киришилган ҳамда муаллифлик таърифлари ишлаб чиқилган.