MAMLAKATIMIZDA JAMOATCHILIK FIKRINING SHAKLLANISHI: NAZARIY VA AMALIY BOSQICHLAR - SARIBAYEVA, Nigargul (Journal of Fundamental Studies, 2025)
Ushbu maqolada mamlakatimizda jamoatchilik fikrining tarixiy rivojlanishi, uning bosqichlari va hozirgi zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati, shuningdek, jamoatchilik fikrining nazariy asoslari, uning shakllanishiga ta’sir qiluvchi omillar va amaliy rivojlanish bosqichlari batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, Sharq va G‘arb mutafakkirlari hamda o‘zbek olimlarining jamoatchilik fikriga oid qarashlari va bildirgan fikrlari haqida so‘z boradi.