TIJORAT BANKLARINING QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORIDAGI INVESTITSIYA FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH - BEGALIYEV , A’zam (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Ushbu maqolada tijorat banklarining qimmatli qog‘ozlar bozoridagi investitsion faoliyatini takomillashtirish yo‘llari haqida tushunchalar keltirilgan. Xususan, qimmatli qog‘ozlar davlatning to‘lov oborotida katta rol o‘ynaydi, chunki ko‘pincha ular orqali iqtisodiyotning ustuvor sohalariga investitsiyalarni ta’minlovchi investitsion jarayonlar amalga oshiriladi. Shu bois, tijorat banklarning qimmatli qog‘ozlar bozoridagi ishtirokida investitsiya faoliyatining ko‘lami va samaradorligi hamon pastligicha qolmoqda. Shiningdek, ushbu maqolada tijorat banklarining qimmatli qog‘ozlar bilan amalga oshiriladigan investitsion operatsiyalarini tahlili, shuningdek banklarining qimmatli qog‘ozlar bilan amalga oshiriladigan investitsion operatsiyalarini rivojlantirishdagi muammolar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha muallif yondashuvlari va takliflari keltirilgan.