GLOBALLASHUV SHAROITIDA INSON KAPITALINING INNOVATSION RIVOJLANISHI MODELI - SODIRJONOV, Muxriddin; ANVARJONOV, Jamshidbek (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarining jadallashuvi sharoitida inson kapitali sifatini oshirish va uni innovatsion rivojlantirish bo‘yicha nazariy qoidalarni va ilmiy-amaliy tavsiyalar tadqiq etilgan. Zamonaviy o‘zbek jamiyatida inson kapitalning rivojlanish bosqichlari va taʼlimga bo‘lgan munosabat haqida ayrim mulohazalar berilgan. Iqtisodiy rivojlanishning innovatsion modelini shakllantirish inson kapitalining innovatsion rivojlanishi uchun qulay mikroiqlimni ta’minlovchi institutlarni ishlab chiqishga yo‘naltirilgan davlat normativ-huquqiy siyosatini joriy qilishni talab qiladi.