AYOLLAR HUQUQLARI: TARIXIY DISKURS - NASRIDDINOVA Оydin (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Tarixdan ma’lumki, ayollarning jamiyatdagi holatiga munosabat turli davrlarda davlat siyosatiga qarab o‘zgarib keldi. Zero, xotin-qizlar har qanday jamiyatda ham oilaning asosini tashkil etgan. Shu boisdan masalaga chuqurroq yondoshadigan bo‘lsak, har bir jamiyatning taraqqiyoti, adolatligi va insonparvarligi ayollarga bo‘lgan munosabat bilan belgilanadi. Davlatlar siyosatining buyukligi, haqqoniyligi ham ana shu ayollarga munosabatning natijasiga qarab belgilanadi. Bu esa huquq va erkinliklar va ularning taminlanganligi bilan asoslanadi. Ana shulardan kelib chiqib maqolada ayollar huquqlari uning tarixiy ildizlari, makon nuqtai nazardan namoyon bo‘lishi tahlil qilngan.