TURKISTONDA ZIYOLILARNING MADANIY MEROS YODGORLIKLARNI HISOBGA OLISH, TA’MIRLASH VA O‘RGANISHGA OID ISHLARI - MAXMUDOVA, Durdona (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Mazkur maqolada Bolsheviklar firqasi tomonidan amalga oshirilgan oktabr to‘ntarilishining Turkiston xalqlariga ta’siri va bolsheviklarning hamda rus sharqshunoslarining Turkistondagi yodgorliklarni saqlab qolish yo‘lidagi harakatlari haqida ma’lumot berilgan. Bolsheviklar firqasi tomonidan amalga oshirilgan oktabr to‘ntarilishining Turkiston xalqlariga ta’siri va bolsheviklarning hamda rus sharqshunoslarining Turkistondagi yodgorliklarni saqlab qolish yo‘lidagi harakatlari haqida ma’lumot berilibgina qolmay, Turkistonda ziyolilarning madaniy meros yodgorliklarni hisobga olish, ta’mirlash va o‘rganishga oid ishlari ham alohida o‘rganishga harakat qilingan va maqolada aynan shu mavzular haqida so‘z borgan.