YOSHLAR TARBIYASIDA TARIXIY-MA’NAVIY MEROSNING O‘RNI - BERDIYEVA , Gulmira (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Mazkur maqolada mamlakatimizda mustaqil rivojlanishning dastlabki yillaridanoq, demokratik o‘zgarishlar sharoitida jamiyat hayotini yangilashning muhim bo‘g‘ini sifatida ta’lim sohasini isloh qilish siyosatini izchil amalga oshirishga katta e’tibor berilmoqdaligi hamda barkamol insonni tarbiyalashda axloqiy tarbiya muhim ahamiyat kasb etishi, bu tufayli insonning axloqiy fazilatlari, yuqori axloqiy ongi va axloqiy xulq-atvori shakllanish tahlil etilgan. Estetik tarbiyaning vazifasi yoshlarning musiqa, adabiyot, rasm, teatr sohasidagi ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishni o‘z ichiga oladi va odamlar madaniyatining ko‘rsatkichi ularning estetik fazilatlari, didlari, san’atdagi, kundalik hayotda, odamlar bilan muloqotda go‘zallikni yaratish va tushunish, go‘zallik va gumanizm qonunlariga muvofiq hayot qurish ekanligi tahlil etilgan.