БЕЗОРИЛИККА ТАЙЁРГАРЛИК КЎРИШ, СОДИР ЭТИШ ВА ЯШИРИШ ПАЙТИДА ИЗЛАРНИ АНИҚЛАШНИНГ ХУСУСИЯТЛАРИ - НИШОНОВ , Элдоржон (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Мазкур маколада безорилик жиноятининг криминалистик тавсифининг элементи ҳисобланган безориликка тайёргарлик кўриш, содир этиш ва яшириш пайтида изларни аниқлаш ҳақида сўз юритилиб, безориликнинг содир этиш усуллари ва вақтлари тахлил қилинган. Жиноят изларини олиниши амалиётини ўрганиб, унда учраётган айрим муаммоларга тўхталиб ўтиб бу бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган. Муаллиф томонидан жиноят излари энг кўп қоладиган жойларни аниқлаш нафақат жиноятни иссиқ изидан фош этиш ва тергов қилишга, балки уни олдини олишга ҳам хизмат қилиши мумкинлигини асослантирган. Безорилик содир этишнинг жойи ва вақтлари тахлил қилиниб, безориликнинг энг содир этилётган жойи ва вақтлари аниқланган. Ҳар қандай безорилик содир этилганда моддий ва идеал изларни аниқлаш йўллари асослантирилган.