ИЖТИМОИЙ ИНСТИТУТЛАР ВА ГЕНДЕР ИНДЕКСИ (SIGI) ХОТИН-ҚИЗЛАРГА ҚАРШИ КАМСИТИШНИ ЎРГАНУВЧИ ИНДИКАТОР СИФАТИДА - СОДИҚОВ, Фурқат (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Мақолада Ижтимоий институтлар ва гендер индекси (СИГИ)нинг тузилиши, қамрови, индикаторларни аниқлаш методологияси, таркибий индекслар, индикаторлар ва ўзгарувчиларнинг тузилиши ўрганилган. Шунингдек, СИГИда давлатларнинг таснифи ва Ўзбекистоннинг мазкур индексдаги кўрсаткичкичлари таҳлил қилинган.