СУД ЭКСПЕРТИЗА ХУЛОСАЛАРИНИ БАҲОЛАШНИНГ ҲУҚУҚИЙ ТАБИАТИ - ЗУЛФУҚОРОВ, Абдувахоб (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Мақолада суд экспертиза хулосасини баҳолаш бўйича мавжуд амалий фаолияти, унинг ҳуқуқий табиати таҳлиллари ва далил сифатида эксперт хулосасини расмийлаштириш фаолиятини такомиллаштириш бўйича соҳа мутахассисларининг фикрларга асосланиб, экспертиза хулосасини баҳолаш жараёнида ҳар доим текширилиши лозим бўлган масалалар, эксперт хулосасини баҳолашда суд, прокурор, терговчи ёки суриштирувчи томонидан эътибор қаратилиши лозим бўлган жиҳатлар ҳамда эксперт хулосасини баҳолаш босқичлари бўйича илмий тавсиялар берилган. Экспертиза натижалари ва эксперт хулосасини расмийлаштириш жараёнларини такомиллаштириш бўйича таклифлар ишлаб чиқилган.