ХОРИЖИЙ ИНВЕСТИЦИЯЛАРНИНГ МИЛЛИЙ ИҚТИСОДИЁТГА КЕНГ МИҚЁСДА ЖАЛБ ЭТИШ ЗАРУРИЯТИ - УМИРОВА, Гульмира (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Бугунги кунда мамлакатни ижтимоий, иқтисодий ва сиёсий ривожланишида инвестицияларнинг жумладан, хорижий инвестицияларнинг аҳамияти жуда каттадир. Маълумки, ҳар қандай давлат дунёдан ажралган ҳолда, жаҳон тажрибаларини ўрганмасдан, дунёнинг етакчи давлатлари илм, фан ва техника соҳасида эришган ютуқларини қабул қилмасдан ривожланиши мумкин эмас. Инвестициялар - қайта ишлаб чиқаришдан ортган ва эндиликда уни кенгайтириш, қўшимча даромад олишга йўналтирилган маблағлар (инвестициялар) иқтисодиётнинг ҳажм жиҳатдан ўсишини, яъни, янги корхоналарнинг қурилиши, асбоб-ускуналар келтирилиши, янги иш ўринларининг яратилиши таъминлайди. Мамлакат иқтисодиётига хорижий инвестицияларни жалб этилиши унинг иқтисодий имкониятларининг кенгайишини тезлаштириб, барча соҳаларда ички имкон яратади.