ҚЎҚОН ХОНЛИГИ ХОНЗОДАЛАРИНИНГ ИЖТИМОИЙ СОҲАДАГИ ФАОЛЯТИ TАРИХИДАН - ЭСОНОВ, Зиёдбек; НОСИРЖОНОВА, Нодира (Journal of Fundamental Studies, 2023)
Мазкур мақолада Қўқон хонлиги ижтимоий-маданий ҳаётида муҳим роль ўйнаган минг сулоласи хонадони хонзодаларининг маърифатпарварлик, маҳаллий аҳоли қатламларига кўрсатган моддий ва маънавий кўмагига доир тарихий маълумотлар таҳлили акс этган. Топонимик номлар, уларнинг локализацияси масалалари ёритилган.