СОЦИОЛОГГРАФИЯ - ЮНУСОВ, Камалдин (Journal of Fundamental Studies, 2025)
Мақолада социологграфия тушунчаси, унинг моҳияти, тадқиқот объекти, кўълами, мазкур йўналиш бўйича олиб бориладиган илмий тадқиқот ишларида қўлланиладиган назарий-методологик тамойиллар тадқиқ қилинган. Социологграфиянинг моҳияти, ўзига хос амал қилиш хусусиятлари баён қилинган. Шунингдек, мазкур тадқиқот муаммосига оид концепциялар, уларнинг асосий тамойиллари илмий парадигмалар сифатида – жамият ҳаётининг умумий қонуниятлари, унинг асосий талабларига мувофиқ бўлишлиги социология фани соҳаларининг барча йўналишлари учун ҳам консептуал аҳамият касб этиши асослаб берилган.