GLOBAL IQTISODIY INTEGRATSIYA JARAYONIDA BOJXONA ORGANLARINING ROLI - SATTAROV , Dilshod (Journal of Fundamental Studies, 2025)
Ushbu maqolada iqtisodiy integratsiyani rivojlantirishga yordam beradigan omillar ko‘rib chiqiladi. Muallif bojxona organlarining integratsion tendensiyalarning shakllanishiga ta’sir qiluvchi xususiyatlarini ko‘rib chiqadi. Jahon savdo tashkiloti va boshqa mintaqaviy iqtisodiy birlashmalar doirasida bojxona ma’muriyatchiligining roli ko‘rsatilgan. Jahon iqtisodiyoti rivojining bugungi bosqichida har qanday davlat iqtisodiyotini global zanjirdan ajralgan holda tasavvur eta olmaydi. Erkin iqtisodiy tizimlar hamda turli mintaqaviy integratsiya uyushmalarining ko‘payishi va ular ustunligining o‘sishi bilan globallashuv jarayonlarining ahamiyati haqida maʼlumotlar berilgan.