БЮДЖЕТ ТАШКИЛОТЛАРИДА АСОСИЙ ВОСИТАЛАР ҲИСОБИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - АБДУЛЛАЕВА, Нилуфар (Journal of Fundamental Studies, 2025)
Мақолада бюджет ташкилотларида асосий воситаларни ҳисобга олиш масаласи кўриб чиқилиб, уларни ҳисобга олиш тамойиллари, баҳолаш, амортизациялаш ва ҳисобдан чиқариш хусусиятлари таҳлил қилинган. Шунингдек, бюджет ташкилотларида асосий воситаларни ҳисобга олиш усуллари ва уларни молиявий назорат қилишнинг ўзига хос хусусиятлари тадқиқ этилган. Олинган натижалар асосида амалий таклифлар берилган.