O‘ZBEKISTONDA YOSHLARGA OID DAVLAT VA NODAVLAT TASHKILOTLARI KOMMUNIKATIVLIGINING USTUVOR JIHATLARI - IBRAGIMOV, Murodjon (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Mazkur maqolada muallif jamiyat taraqqiyotida yoshlarning kommunikativ failiyatini takomillashtirishda O‘zbekistondagi yoshlarga oid davlat va nodavlat tashkilotlarining kommunikativligi - bu tashkilotlarning o‘zaro aloqa, axborot tarqatish va yoshlar bilan muloqot qilishdagi samaradorligini ifodalaydi.Yoshlarni jamiyat taraqqiyotida juda ham ahamiyatli ekanliklarini, ularning ijtimoiy faolligini o‘zgartirishga nisbatan olimlarning fikrlarini o‘rganib, barkamol avlodni tarbiyalash, yoshlarning qiziqish va ehtiyojlarini ta’minlash uchun zarur shart-sharoitlar yaratish va bu borada yoshlar tashkilotlari faoliyati samarodligi asosida yoshlarni siyosiy-ijtimoiy jarayonlarga yanada kengroq jalb qilish, ularning islohotlardagi faolligini ta’minlashga alohida e’tibor qaratilish masalasi ta’kidlab o‘tilgan. Bugungi kun yoshlarining jamiyat hayotida yoshlar faoliyatida ularning komunikativligini yangi bosqichga olib chiqqan xolda yoshlarga oid davlat va nodavlat tashkilotlar o‘rtasidagi bog’liqlikni tahlil etgan. Ularning bir-biri bilan bog’lovchi alohida jihatlarini ko’rsarib asoslab bergan.