ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА СУРИШТИРУВ ИНСТИТУТИНИ ТАКОМИЛЛШТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - БОБОУМАРОВА, Мунира (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Мақолада жиноят ишининг судга қадар юритиш босқичида жиноятларни аниқлаш, очиш, шахснинг айбли ёки айбсизлигини исботлашда суриштирувнинг ўрни ва аҳамияти таҳлилий ёритиб берилган. Шунингдек, ушбу тадқиқот ишида суруштирув институтининг ривожланиш босқичлари, ҳуқуқий асослари ва бу борада қонунчиликка киритилган янгиликлар тўғрисида тўҳталиб ўтилган. Шу билан бирга, жиноят ишининг судга қадар юритиш босқичида ҳуқуқни қўллаш амалиётини такомиллаштириш бўйича амалий таклифлар берилган.