MAMLAKAT MINTAQALARIDA KAMBAG‘ALLIK DARAJASIGA TA’SIR KORSATIVCHI OMILLAR - FAYZULLAEV, Temurbek (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Ayni paytda, mamlakatimiz oldidida turgan eng muhim masalalar sifatida insonning farovon hayot kechirish, turmush darajasining yuqori bo‘lishi, yashash va mehnat qilish uchun qulay shart sharoitlar yaratish kabilar keltiriladi. Shu ma’noda, kambag‘allikni qisqartirishga oid davlat siyosatini tubdan yangilash chora-tadbirlari borasida bir qator qonun hujjatlari qabul qilindi hamda kambag‘allikni qisqartirish bo‘yicha yangi yo‘nalishlar shakllantirildi. Maqolada respublikamiz hududlarida kambag‘allikni shakllantiruvchi omillar, ularning hududlardagi kambag‘allik darajasi hamda ijtimoiy iqtisodiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilingan.