ИҚТИСОДИЙ САНКЦИЯЛАРНИНГ ҚЎЛЛАНИШИ ХХ АСР ТАЖРИБАСИ: КОНЦЕПТУАЛ ТАҲЛИЛ - СИРОЖИДДИНОВ, Камолиддин (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Мақолада ХХ асрда қўллаган ҳамда глобаллашув ва жаҳон хўжалигида зиддиятлар кескинлашуви ва бозор рақобати кучайиши шароитларида ҳам қўлланаётган иқтисодий санкцияларнинг мазмуни ва йўналишлари илмий тадқиқ этилган бўлибгина қолмай, ХХ асрда қўллаган ҳамда глобаллашув ва жаҳон хўжалигида зиддиятлар кескинлашуви ва бозор рақобати кучайиши шароитларида ҳам қўлланаётган иқтисодий санкцияларнинг мазмуни ва йўналишлари илмий чуқур ўрганилган.