O‘ZBEKISTONDA FALSAFA FANINING NAZARIY-METODOLOGIK VA AMALIY ASOSLARI - YUNUSOV, Kamaldin (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Ushbu maqolada, O‘zbekistonda falsafa fanining nazariy va metodologik asoslari yangilanayotgan O‘zbekiston ijtimoiy hayotida ro‘y berayotgan tub islohotlar mazmuniga muvofiq bo‘lgan tamoyillarga asoslangan holda bayon etishga harakat qilindi. Shuningdek, mazkur maqolada milliy g‘oya, xususan, milliy yuksalish g‘oyasi va falsafiy-diniy ta’limot tamoyillari O‘zbekistonda falsafaning nazariy va uslubiy asosi sifatida ham talqin etildi. Falsafa fanining nazariy-metodologik asoslari, ularning jamiyat hayotining barcha jabhalari uchun konseptual ahamiyatga ega ekanligidan kelib chiqqan holda tahlil qilindi.