BANK SEKTORI VA O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINI RIVOJLANISHINI O‘ZARO BOG‘LIQLIGINING NAZARIY ASOSLARI - ABDUKAXAROVA, Shoira (Journal of Fundamental Studies, 2024)
Mazkur maqola respublikamiz bank sektori va O‘zbekiston iqtisodiyotini rivojlanishini o‘zaro bog‘liqligining nazariy asoslari, tijorat banklarining hududlarga kirib borishini kengaytirish va barcha aholi punktlarida bir xil turdagi xizmatlar ko‘rsatilishini ta’minlash bo‘yicha 2020-2025-yillarda tijorat banklari tizimini transformatsiya va isloh qilish yo‘nalishlarini, xorijiy mamlakatlarning moliya sektorini transformatsiya qilish tajribasi asosida shuningdek, iqtisodiy o‘sish iqtisodiyotdagi ishlab chiqarish va daromadlarning o‘zgarishini anglatadi. Iqtisodiy o‘sish ishlab chiqarish hajmining oshishini anglatadi, bu esa daromadlarning oshishiga, ishsizlikning pasayishiga va turmush darajasining oshishiga hisobga olgan holda ehtimoliy yechimlarni izlash maqsadida amaliy masalalarini yoritib berishni anglatadi.