СЕМИЗЛИК - БУ НИМА? УНГА ЧАЛИНМАСЛИК УЧУН НИМА ҚИЛИШ ЛОЗИМ? - ХАИТБОЕВА, Севара (Journal of Experimental Studies, 2023)
Ушбу мақолада тўқималар ва органларда ортиқча ёғ борлиги семизлик эканлиги, бу эса касаллик тана вазни нормадан 20 фоиз ва ундан кўпга ошиб кетиши билан намоён бўлиши, ҳозирги кунда семизлик энг кенг тарқалганлиги сабаби - ортиқча овқат истеъмол қилиш туфайли овқатланиш хулқ-атвори бузилганлиги, организмга кириб келган калориялар кундалик жисмоний фаолият жараёнида ёқилиб кетиши, ёнмаган калориялар эса кўпинча ёғ тўқималарида сақланиши кабилардан иборатдир.