MAKLOREN QATORI MISOLLARNI YECHISHDA OSON USUL - JOʻRAYEVA, Dilsoraxon; YOʻLDASHEVA, Gulchehraxon; ALIJONOV , Shohruhbek (Journal of Experimental Studies, 2024)
Ushbu maqola oʻqituvchi va oʻquvchilarga metodik tavsiya sifatida yozilgan. Matematikaning asosiy boʻlimlaridan Makloren qatorlari haqida maʼlumot beriladi. Oʻquvchi bu mavzuni oʻrganish natijasida Makloren qatori mavzusiga qiziqishi ortadi. Biz ushbu maqolada shu sonlar qatorlariga doir ayrim formulalarni koʻrib chiqdik va shu mavzu yuzasidan misollar ham koʻrsatishga harakat qildik. Makloren qatorlari dars jarayonida oʻqituvchi maqoladan koʻrgazma sifatida foydalansa boʻladi. Maqola matematikani oʻqitish samaradorligini oshirishda xizmat qiladi. Bu maqolamiz sizlarga manzur boʻladi degan umiddamiz.