TRIGONOMETRIK IFODALARNI AYNIY ALMASHTIRISH - ISMOILOV, Islombek; AHMADALIYEVA, Dilshoda; TURSUNOVA , Zarnigorxon (Journal of Experimental Studies, 2024)
O‘quvchilar ayniy shakl almashtirishlarni yaxshi o‘zlashtirishlari uchun birinchidan trigonometrik funksiyalar ta’rifini, ulardan birini ikkinchisi orqali ifodalovchi va asosiy ayniyatlar kabi formulalarni bilishlariga, ikkinchidan esa ana shu formulalarni trigonometrik ifoda berilishiga qarab tadbiq qila olish malakalariga bog‘liqdir. Ushbu maqolada biz trigonometrik almashtirishlarni bir qanchalarini ko‘rib chiqdik. Bu almashtirishlarni bilish orqali ba’zi bir misollarni ishlashda qulaylik tug‘diradi degan umiddamiz.